Gå direkt till textinnehållet

Gui Minhais dotter får stöd

Om en vecka har den svenska förläggaren och publicisten Gui Minhai suttit frihetsberövad i ett år. Hans dotter får nu stöd av ett nätverk med svenska och internationella organisationer.

De organisationer som är med i nätverket är Amnesty International Svenska sektionen, Civil Rights Defenders, Human Rights Watch, Freedom to Publish Committee vid International Publishers’ Association Svenska Förläggarföreningen och Svenska PEN, skriver senast nämnda organisation i ett pressmeddelande.

”Jag är student och behöver all hjälp jag kan få. Jag är glad och tacksam över att det här nätverket har bildats. Vi kommer framför allt att utbyta information och idéer om vad som kan göras för att få min pappa fri”, säger dottern Angela Gui.

Angela Gui har som ett led i arbetet skapat en ny hemsida med information om Gui Minhai. På hemsidan kommer det också vara möjligt att skänka pengar, för de som vill stödja arbetet.

Annons Annons

Gui Minhai är forskare, förläggare och en av fem bokhandlare bosatta i Hongkong, som fängslades i Kina förra året. Gui Minhai är den enda som inte släppts. Han sågs senast den 17 oktober 2015, då han lämnade sin lägenhet i Pattaya, Thailand. Sedan dess har han varit i förvar i Kina utan rättshjälp eller tillgång till konsulärt stöd.

Fler avsnitt
Fler videos