Granskningsnämnden överklagar beslut om TV4

12 juli, 2017

GRN-beslut TV4 anmäldes av Granskningsnämnden för radio och tv för att de uppmanat tittarna att hålla ögonen öppna under en reklampaus då Volvos nya reklamfilm skulle visas. De friades i förvaltningsrätten, men nu överklagar nämnden domen till kammarrätten.

GRN vidhåller att företaget gynnades på ett otillbörligt sätt samt att TV4 bör straffas med 50 000 kronor i böter, skriver Siren.

”Enligt 5 kap. 5 § radio- och tv-lagen får program som inte är reklam inte på ett otillbörligt sätt gynna kommersiella intressen. Det innebär att programmet inte får uppmuntra till inköp eller hyra av varor eller tjänster eller innehålla andra säljfrämjande inslag, eller framhäva, en vara eller en tjänst på ett otillbörligt sätt”, skriver nämnden i sitt överklagande.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies