Gå direkt till textinnehållet

GP-klubben: ”Vi är på väg tillbaka mot normalläge”

Göteborgs-Posten anställer 15 personer. Journalistklubben gläds åt att tidningen är på väg tillbaka mot ett ”normalläge”.

Bland de 15 personer som ska anställas till GPs redaktion ingår fotografer, tv-producenter, programledare, webbredaktörer och nyhetsgrafiker. När rekryteringarna är klara kommer GPs redaktion att ha 112 anställda.

– Nyhetsgrafiker har vi inte haft på flera år, och vi får in fotografer på redaktionen. Det är lite back to basic för oss; vi blir en komplett redaktion igen. Det är jättekul, samtidigt är det så att vi är för få med våra mått mätt. Men vi är på väg tillbaka mot ett normalläge, säger Gabriell Mohoff, ordförande i journalistklubben.

Som Journalisten berättade i mars i år har medarbetarna på GP har märkt en avsevärd skillnad jämfört med för två år sedan när Stampen närmade sig konkurs; det finns en framtidstro som saknades 2016.

Annons Annons

– Det brukade komma sparpaket strax före midsommar och strax före jul, det gör det inte nu. Nu anställer vi i stället. Det beror förstås på att det går bra ekonomiskt och på att ledningen vill satsa på innehållet. De digitala prenumerationerna ökar och tappet i papperet har bromsat in. Signalen vi får är man vill fortsätta anställda för att satsa på innehållet, säger Gabriella Mohoff.

Har det vänt nu då?
– Det vet i sjutton om jag vågar säga. Jag tror att det är en bit kvar innan man kan säga något om det. Men vi börjar få tillbaka resurserna som gör det möjligt att göra fördjupande lokal journalistik, som är det vi velat göra hela tiden men kanske inte mäktat med när vi varit så få.

Fler avsnitt
Fler videos