Ylva Lindgren och Emelie Rosén tilldelas Stora journalistpriset 2020 i kategorin Årets berättare. FOTO: Pontus Englund

”Gamer” vinner Årets berättare

16 november, 2020

Stora journalistpriset Sveriges Radios Emelie Rosén och Ylva Lindgren vinner Stora Journalistpriset 2020 i kategorin Årets berättare för dokumentärserien ”Gamer”.

Stora Journalistpriset delas i år ut under webbsändningar under hela veckan. Idag avslöjades vinnaren i kategorin Årets berättare som alltså är teamet bakom ”Gamer”, en samproduktion mellan Ekot och P1 Dokumentär.

”Gamer” är en dokumentärserie i fyra delar.

”Emelie och Ylva tar med oss in i en mörk, mörk värld där det dyraste vi har, nämligen våra barn, är helt utan skydd. Det är svårt att värja sig från det som kommer fram och det är oerhört viktig journalistik”, säger Negra Efendić, ledamot i juryn, i en kommentar.

I en intervju med Journalisten tidigare i år berättade Emelie Rosén om arbetet med dokumentären.

”Jag har ställt frågor till barn och unga, som de säger att ingen vuxen någonsin har ställt till dem förut. Ändå handlar frågorna om deras största fritidsintresse, som inte alls är ett konstigt eller obskyrt intresse, tvärtom. Det handlar om spelvärlden, och vilken ung tonåring spelar inte i dag? Många av oss vuxna förstår absolut ingenting om den och därför ville jag göra den här dokumentärserien”, berättade hon.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Stora journalistpriset

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies