Gå direkt till textinnehållet

Från minus till plus för Stampen

Stampen visar ett stärkt resultat får 2015. Koncernen gör ett rörelseresultat på 153 miljoner kronor. 2014 var resultatet -406 miljoner kronor.  

Nu redovisar Stampenkoncernen sitt resultat för 2015. Rörelseresultatet på 153 miljoner kronor är en kraftig förbättring jämfört med föregående år då resultatet var -406 miljoner kronor. Efter skatt betyder det ett resultat på 66 miljoner kronor för Stampen.

Den totala nettoomsättningen redovisas till 3 347 miljoner kronor för Stampens två affärsområden, Stampen Media och Stampen Tryck & Distribution. Det är minskning på fyra procent från föregående år.

Medieverksamheten har ett operativt resultat på 47 miljoner kronor trots sänkta intäkter, vilket är en förbättring från föregående år då resultatet låg på -6 miljoner kronor. Bantningen av koncernens huvudkontor har bidragit till en resultatförbättring på 22 miljoner kronor.  

Tryck- och distributionsverksamheten minskar sitt operativa resultat med till 34 miljoner kronor från föregående års 113 miljoner kronor. Det sämre resultatet beror på minskade upplagor. 

 

Fler avsnitt
Fler videos