Fotbollsförbund markerar mot bristen på pressfrihet i Qatar

26 november, 2021

I ett brev till Europeiska fotbollsförbundet (UEFA) markerar Svenska Fotbollförbundet, tillsammans med flera andra nordiska fotbollsförbund, mot bristen på pressfrihet i Qatar.

Journalisten har tidigare berättat att två norska journalister gripits i Qatar, som står värd för fotbolls-VM nästa år.

Norges fotbollsförbund har redan skickat en skrivelse till FIFA (världsorganisationen för fotbollsförbunden) där man uttrycker sin oro gällande Qatars syn på press- och yttrandefrihet. 

Nu gör övriga nordiska förbund samma sak, fast till den europeiska motsvarigheten UEFA, skriver Svenska Fotbollförbundet på sin sajt.

”Förbunden ger också sitt stöd till det norska fotbollförbundet som i sitt brev till FIFA:s generalsekreterare och ordförande, uppmanar till respekt för pressfriheten samtidigt som man ställer en rad frågor med anledning av gripandet av journalisterna”, skriver de bland annat.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies