Gå direkt till textinnehållet

Förtroenderas för brittisk press efter skandalen

Efter telefonavlyssningsskandalen har allmänhetens förtroende för den brittiska pressen rasat.

En undersökning som YouGov genomfört bland amerikaner och britter visar att News of the Worlds telefonavlyssningar har påverkat allmänhetens förtroende för pressen mycket negativt.

Det rapporterar The Guardian.

58 procent säger att deras bild av pressen påverkats negativt. 51 procent uppger att de förlorat förtroende för alla brittiska redaktioner. Bland amerikanerna uppgav 25 procent att deras förtroende minskat för brittisk press.

Rapporten visar också att TV och radio uppfattas som mest pålitliga i Storbritannien. 64 respektive 58 procent av britterna uppgav att dessa medier är pålitliga. Bara 38 procent litar på dagspressen, och 25 procent på tidskrifter/magasin.

Minst trovärdighet har de sociala medierna. 15 procent anser att Twitter är en pålitlig källa till information, och bara nio procent anser att bloggar går att lita på.

I USA har dagspressen fortfarande högst trovärdighet. 44 procent av amerikanerna anser att dagspressen är att lita på för nyheter, följt av TV och magasin (42 procent) och sociala medier (19 procent).

Fler avsnitt
Fler videos