FOTO: Tor Johnsson

"Första fällningen i år för grovt brott mot god publicistisk sed"

16 maj, 2018

Journalistenpodden I Journalistenpodden #41 handlar det om etik när allmänhetens pressombudsman Ola Sigvardsson är gäst hos Helena Giertta. Det handlar bland annat om två intressanta fällningar i PON.

En gratistidning i Uppsala beskrev ingående livsödet kring en ung flykting som kom till Sverige, mådde psykiskt dåligt, och tog sitt eget liv.

Kan det anses lättare för medier att berätta om självmord, när det handlar om en flykting som kommer till Sverige utan familj och anhöriga?

De diskuterar även om kändisar ska få tåla en hårdare granskning än andra och om stressen bland journalister kan skada etiken.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Journalistenpodden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Grävfonden

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies