Försökte stoppa
SR-reporter med oljefat

9 mars, 2016

FOTO: SR Ägaren till Svenskt asylboende i Vimmerby fick kritiska frågor av P4 Kalmar om varför han inte betalat ut löner. Då försökte han stoppa publiceringen genom att först försöka ta bandspelaren av reportern, sen slängde han ett oljefat på vägen för att hindra bilen.

Det var i november som Svenskt asylboende i Vimmerby stängde efter att bara ha haft öppet i några veckor. Då hade flera medarbetare inte fått ut någon lön, rapporterar P4 Kalmar.

Efter flera månader åkte P4 Kalmars reporter Sigrid Edsenius hem till ägaren för att ställa frågor om det.

”Han tackade först ja till intervjun, vilket framgår av vår inspelning, men efteråt ändrade han sig. Han skrek och krävde att jag skulle radera mitt material och försökte till och med hindra mig från att köra iväg genom att försöka slänga ett oljefat i vägen för bilen”, säger Sigrid Edsenius reporter på P4 Kalmar till kanalens hemsida.

P4 Kalmars kanalchef Anja Thorkelsson (bilden) är kritisk.

”Ingen kan bestämma över vårt journalistiska material, det tillhör Sveriges Radio. Det viktiga i det här fallet är att ägaren till asylboendet tackade ja till en intervju och var väl medveten om ämne och frågeställningar. Som ansvarig för asylboendet är det endast han som kan svara på frågor om anställdas löner”, säger hon.

Lyssna när ägaren försöker ta bandspelaren av reportern på P4Kalmar här

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies