Förnyad TU-kritik mot mediestödsutredningen

3 oktober, 2022

I sitt remissvar till Mediestödsutredningen riktar Tidningsutgivarna åter stark kritik mot att nollmoms för nyhetstidningar får kalla handen.

Som Journalisten rapporterat har Tidningsutgivarna en längre tid lobbat för att svenska nyhetsmedier ska slippa betala mervärdesskatt, i kombination med ett direkt mediestöd till medier som inte gynnas av nollmoms.

Mats Svegfors utredning förordar dock inte nollmoms, efter att Finansdepartementet gett tummen ned till förslaget. Mot det riktar TU nu kritik i sitt remissvar.

”Det rimliga nu är att Kultur- och Finansdepartementen snabbutreder momsfrågan igen”, säger Tidningsutgivarnas vd Johan Taubert i en kommentar.

Tidningsutgivarna bemöter i sitt remissvar de argument som framförts i Finansdepartementets promemoria och menar att inga av dem hindrar införandet av nollmoms.

”Det handlar således inte om att inte kunna, utan om att vilja”, anser TU.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies