Kurdo Baksi. FOTO: Tor Johnsson

”Fördöm Erdogan innan det är för sent”

10 januari, 2018

DEBATT Turkiets president visade snabbt sitt rätta ansikte under mötet i Paris i helgen, skriver debattörerna Kurdo Baksi och Murat Kuseyri.

Under Recep Tayyip Erdogans besök i Paris den gångna helgen skällde han ut och misstänkliggjorde den ansedde reportern Laurent Richard från TV-kanalen France 2, konstaterar Baksi och Kuseyri i en debattartikel i Journalisten.

”Vad Erdogan säger på en fransk pressträff är inte bara allvarligt och farligt utan även en mycket medveten strategi för att exportera sin 'yttrandefrihet' till den övriga världen”, skriver de och uppmanar svenska medier att fördöma Erdogans yttrandefrihetspolitik innan det är för sent.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies