"Fool - Sveriges
snyggaste tidning"

23 december, 2014

Fool är Sveriges snyggaste tidning och är därmed Årets flipp, enligt fotografen Lars Dareberg på Sydsvenskan.

Årets scoop: Att Niclas Hammarström och Magnus Falkehed var frisläppta första dagarna av januari. Inget scoop direkt men en väldigt fin och glad nyhet.
Årets journalist: Anders Hansson helt klart. Att få ihop en bok (Flykt) och en utställning med samma namn om ett så viktigt ämne, helt rätt i tiden, är beundransvärt. Att hålla ihop sin berättarkonst och sitt personliga bildspråk under så många år är också imponerande.
Årets flopp: Dagstidningarnas nedrustning av bildredaktionerna. Att ingen ledning tycks tro att bildjournalistiken och det visuella är konkurrenskraftig känns skrämmande på många sätt. Sorgligt.
Årets flipp: Fool. Sveriges snyggaste tidning.
Årets drev: Journalistiken kring riksdagsvalet blir alltid en form av ”drev” på något sätt, så när valdagen kommer är man (jag) rätt less på det hela.
Årets mediehändelse: Det borde stå mellan u-båtsjakten och branden i Västmanland. Jag såg ”livesändningarna” och när jag sett samma inslag mer än fem gånger kände jag mig tveksam till begreppet ”live-TV”.
Årets citat: ”Newspilot strular, jag mejlar i stället” hörde jag var ett vanligt citat i presscentret under Almedalsveckan och det känner jag igen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies