Fokus fortsätter växa

24 februari, 2012

Nyhetsmagasinet Fokus ökar sin upplaga med 800 ex till 32 700, och minskar samtidigt antalet friex.  

- Det är roligt att se att vi kontinuerligt ökar, i högkonjunktur som i lågkonjunktur. Det stärker vår tro att det tar tid att etablera en tidning som Fokus, säger chefredaktör Martin Ahlquist om årets TS-siffror.

Och egentligen säger siffran lite mer, eftersom Fokus även har minskat antalet friex under 2011.

Ändå har ni bara 900 fullt betalande prenumeranter, och 26 200 med minst 25% rabatt?

- Det där blir lite kosmetika: vad är fullt betalda och vad är rabatt? Vi tar mer och mer betalt och ökar successivt vår betalningsgrad. Det är strategin, i takt med att vi blir mer etablerade och kvaliteten ökar och fler känner till Fokus kan vi ta mer betalt.

Era ägare har varit tålmodiga hittills?

- Ja, vi har bara att vara djupt tacksam för ägarnas tålamod. De har varit fullt medvetna om från början att det tar tid att etablera en sådan tidning som Fokus.

När kan ni gå med vinst?

- Vi har en löpande färdplan, resultatet ska förbättras år för år. Vi kommer inte att gå med vinst 2012. Men 2013 kan jag inte uttala mig om. Jag är trygg i att kurvorna pekar uppåt.

Taggar: Fokus

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies