Gå direkt till textinnehållet

Fler nomineringar till vice ordförande-posten

Journalistklubbarna vid Sveriges Radio, SVT och UR samt produktionsbolaget Filt nominerar Ulrika Hyllert till vice ordförande i Journalistförbundet. Bonner Broadcasting nominerar Sara Stenman till vice ordförandeposten. UPPDATERAD

Ulrika Hyllert är ledamot i förbundsstyrelsen sedan 2014 och ordförande i journalistklubben vid Sveriges Radio sedan 2011.

De fyra etermedieklubbarna nominerar också sittande förbundsordförande Jonas Nordling till omval, samt SVT-klubbens ordförande Hanna Nyberg till ny ledamot i förbundsstyrelsen.

Sedan tidigare är Åsa Ohlsson nominerad till viceposten, av frilansdistriktet Frilans Riks.

Annons Annons

Valberedningens ordförande Cicci Renström Suurna berättar att även FS-ledamoten Sara Stenman (bilden), TV4, nominerats till viceordförandeposten, både av journalistklubben på Bonnier Broadcasting och av tre enskilda arbetskamrater på TV4Nyheterna.

Cicci Renström Suurna uppmanar fler att nominera ledamöter till förbundsstyrelsen.

– Det är många som väljer att lämna sin plats i förbundsstyrelsen, och hittills har vi bara fått in fem nomineringar. Man kan också göra en stödnominering till sittande ledamöter som vill stanna kvar, om man inte har en egen kandidat, säger hon till Journalisten.

Fler avsnitt
Fler videos