FOTO: Tomas Ohlsson

Fler lyssnar på Ekot efter ändrade morgonsändningar

8 juni, 2018

300 000 fler lyssnar på Ekot efter omgörningen av morgonsändningarna i P4. Även Radiosporten har fått fler lyssnare.

I slutet av mars gjordes Ekots morgonsändningar i P4 om, vilket Journalisten berättat om. Nu visar en mätning att förändringarna gjort att 300 000 fler lyssnar på Ekot och 100 000 fler lyssnar på Radiosporten varje vardagsmorgon. Det uppger Ekochefen Olle Zachrison och biträdande programdirektören Michael Österlund i Sveriges Radio-bloggen.

Före förändringen lyssnade 1,4 miljoner på Ekot under vardagsmorgnar i P4. Efter förändringen lyssnar 1,7 miljoner. Radiosporten har ökat till 1,4 miljoner lyssnare mot tidigare 1,3 miljoner.

”Vi tycker att det är oerhört glädjande att lyssningen på både Ekot och Radiosporten ökar så kraftigt samtidigt som de lokala kanalerna får större sammanhängande ytor i början av respektive morgontimme. Det här har varit ett roligt samarbetsprojekt där vi prestigelöst har jobbat över redaktionsgränserna utifrån ett noggrant analysmaterial”, skriver cheferna i bloggen.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies