Specialmagasin
om Johan och Martin

13 mars, 2012

För att stötta de svenska fängslade journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye ger magasinet Filter ut tidningen Johan & Martin. Ett magasin med deras egna texter och bilder från tidigare uppdrag runt världen.

- Det var en idé som jag har haft sedan i somras. Jag hade pratat med Johans och Martins anhöriga och de tyckte också att de var en bra idé. Men just då var det en massa saker som var oklart och mycket energi gick åt rättegången, säger Mattias Göransson, chefredaktör och ansvarig utgivare på Filter.

Idén fick vänta, men i början av januari tog Mattias Göransson upp frågan igen.

- Alla tyckte att det var dags att sätta igång med magasinet, säger Mattias Göransson. 

Magasinet är ett resultat av ett unikt samarbte där alla arbeter pro bono. Till exempel skänker Arctic Paper pappret, Filter gratiproducerar innehållet och Trydells tryckeri bjuder på trycket.

- Interpress fridistribuerar och Pressbyrån och 7eleven skänker försäljningsprovisionen.

Magasinet kommer att kosta 100 kronor.

- Det kanske anses vara dyrt men vi hoppas att folk tycker att det här är ett bra sätt att skänka pengar till Johan och Martin och får en tidning på köpet.

Tidningen går att köpa från den 5 april på Pressbyrån och 7eleven.

Alla intäkter går till den nystartade stödföreningen för Johan Persson och Martin Schibbye.

 

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Anders Andarve tis, 2012-03-13 17:52
Vem i herrans namn vill köpa detta kommunistiska dravel.
Inlagt av anders geslin ons, 2012-03-14 11:01
det är bra att vi hyllar dem genom att ge ut magasinet johan och martin som handlar om deras kamp mot de onda krafterna i världen !..titta bara på ryssland..syrien mfl.stater och speciellt i tredje världen där journalister förföljs bara för att de vill avslöja sanningen. #anders

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies