Gå direkt till textinnehållet

FGJ kräver åtgärder mot chefen som angrep Ekots reporter

Ekots reporter Emelie Rosén blev attackerad fysiskt av en chefsläkare under en intervju. Nu kräver Föreningen grävande journalister (FGJ) krafttag mot chefsläkaren.

Tidigare idag berättade Journalisten om Ekots reporter Emelie Rosén som gjorde en ansvarskrävande intervju med en chefsläkare som bland annat slog undan mikrofonen och kastade sig på bandaren för att stänga av den.

FGJ skriver i ett pressmeddelande att de aldrig kan acceptera när en grävande journalist attackeras i sitt arbete.

”Det är ett fullständigt oacceptabelt beteende mot vilken medmänniska som helst. Här attackerar den här personen dessutom en grävande journalist vars uppdrag är att för svenska folkets räkning granska missförhållanden. Därmed blir detta också i förlängningen ett angrepp mot demokratin”, säger FGJ:s ordförande Fouad Youcefi.

Annons Annons

Händelsen har polisanmälts av Sveriges Radio, men FGJs ordförande anser att polisanmälan är av mindre betydelse.

”Att kunna svara på tuffa frågor från medborgarna är en av de viktigaste och mest självklara arbetsuppgifterna för en chef på en landstingsägd verksamhet. Det är uppenbart att den här chefen inte klarat det uppdraget, och jag förväntar mig att sjukhusledningen snarast vidtar åtgärder för att detta inte ska hända igen, oavsett resultatet av polisanmälan”, säger FGJs ordförande.

Fler avsnitt
Fler videos