Fem journalister dömda till fängelse i Turkiet

24 september, 2021

Fem journalister döms till mellan tre och sex år i fängelse för påstådd inblandning i statskuppsförsöket i Turkiet 2016.

En domstol i Antalya har dömt journalisterna Cihat Ünal, Ömer Özdemir, Serhat Şeftali, Olgun Matur och Osman Yakut till fängelse i mellan tre och sex år för att ha bistått Gülenrörelsen, som den turkiska staten hävdar låg bakom det misslyckade statskuppsförsöket den 15 juli 2016. Det uppger bland andra Committee to Protect Journalists.

Fem journalister som också stod åtalade friades.

Flera av de åtalade journalisterna hade arbetat på dagstidningen Zaman eller nyhetsbyrån Cihan, som är två av ett hundratal medier som den turkiska regimen stängde efter statskuppen.

De fem dömda journalisterna har överklagat domarna och är för närvarande på fri fot.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies