Fem indiska redaktioner attackerade

13 september, 2021

Två tv-stationer och tre tidningsredaktioner vandaliserades under en demonstration i Tripura i nordöstra Indien förra veckan.

Tv-stationerna PB 24 News och Duranta TV samt dagstidningarna Pratibadi Kalam, Kalmer Shakti och Daily Deshar Katha vandaliserades under en demonstration arrangerad av hindunationalistiska Indiska folkpartiet, Bharatiya Janata Party (BJP), i Tripura den 8 september. Det rapporterar bland andra Times of India.

Demonstrationen inleddes fredligt men övergick i våldsamheter när motdemonstranter från kommunistiska partiet CPIM dök upp på platsen.

Gärningsmännen slog sönder redaktionerna, tände eld på möbler och bilar som var parkerade utanför och misshandlade journalister. Enligt BJP ska demonstranterna ha attackerat flera av medieföretagen av misstag. Deras mål var att vandalisera CPIMs kontor samt den marxistiska tidningen Daily Deshar Kathas kontor.

Internationella Journalistfederationen fördömer i ett uttalande attackerna.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies