Fällningar för dåliga annonssignaturer i radio

5 mars, 2018

GRN-beslut De kommersiella radiokanalerna Bandit Rock 106,3 och Power Hit Radio 105,9 fälls för otydliga annonssignaturer.

De två fällningarna härrör från de granskningar av tio kommersiella radiokanaler som Myndigheten för press, radio och tv själva initierat, och som Journalisten berättat om.

Granskningsnämnden prövade flera invändningar mot sändningarnas utformning som Myndigheten för press, radio och tv ville få prövat, bland annat otillbörligt gynnande och sponsring. Nämnden friar i dessa fall de två kanalerna, men anser att annonssignaturerna inte tillräckligt tydligt skilde annonserna från övriga sändningar och fäller därför båda kanalerna för att ha brutit mot bestämmelsen om annonssignatur.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies