Gå direkt till textinnehållet

Facebook lanserar nyhetsbrevet ”Bulletin”

Facebook lanserar en nyhetsbrevstjänst för att locka journalister att använda plattformen för att nå potentiella betalande prenumeranter.

Nyhetsbrevstjänsten ”Bulletin” är tänkt att konkurrera med Substack och Revue. Inför USA-lanseringen på tisdagen har Facebook rekryterat flera namnkunniga skribenter, inklusive New Yorkers Malcolm Gladwell och författaren Mitch Albom, för att locka läsare till den nya tjänsten. Planen är att expandera och samarbeta med fler skribenter, inklusive lokala nyhetsjournalister. Det rapporterar bland andra New York Times.

”Målet är att stödja miljontals personer som utför kreativt arbete. Fler och fler oberoende skribenter upptäcker nya sätt att använda sina röster och tjäna pengar genom kanaler som liknar den vi introducerar nu”, sade Facebooks vd Mark Zuckerberg under en pressträff på tisdagen.

Personer som använder Bulletin ska kunna dela sina texter via epost till prenumeranter, och använda Facebooks plattform för att bygga en skara av följare. Mark Zuckerberg uppgav också under pressträffen att han vill att Bulletin ska bli en plats där journalister kan marknadsföra sina poddar, bland annat genom de nya audiofunktioner som Facebook nyligen introducerat.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos