Facebook lanserar nyhetsbrevet ”Bulletin”

30 juni, 2021

Facebook lanserar en nyhetsbrevstjänst för att locka journalister att använda plattformen för att nå potentiella betalande prenumeranter.

Nyhetsbrevstjänsten ”Bulletin” är tänkt att konkurrera med Substack och Revue. Inför USA-lanseringen på tisdagen har Facebook rekryterat flera namnkunniga skribenter, inklusive New Yorkers Malcolm Gladwell och författaren Mitch Albom, för att locka läsare till den nya tjänsten. Planen är att expandera och samarbeta med fler skribenter, inklusive lokala nyhetsjournalister. Det rapporterar bland andra New York Times.

”Målet är att stödja miljontals personer som utför kreativt arbete. Fler och fler oberoende skribenter upptäcker nya sätt att använda sina röster och tjäna pengar genom kanaler som liknar den vi introducerar nu”, sade Facebooks vd Mark Zuckerberg under en pressträff på tisdagen.

Personer som använder Bulletin ska kunna dela sina texter via epost till prenumeranter, och använda Facebooks plattform för att bygga en skara av följare. Mark Zuckerberg uppgav också under pressträffen att han vill att Bulletin ska bli en plats där journalister kan marknadsföra sina poddar, bland annat genom de nya audiofunktioner som Facebook nyligen introducerat.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies