Facebook har avtal med News Corp om ersättning

16 mars, 2021

Facebook har tecknat ett treårigt avtal i Australien med Murdoch-ägda koncernen News Corp gällande ersättning för nyhetsinnehåll.

Journalisten har tidigare berättat om kriget mellan techjättarna och regeringen i Australien, detta efter den nya lagen gällande ersättning för nyhetsinnehåll på plattformarna.

Bland annat ledde det tidigare till att Facebook blockerade landets mediehus från plattformen under februari. Nyheterna kom tillbaka först efter det att lagtexten justerats.

Nu rapporterar TT att Rupert Murdochs News Corp är först ut med ett avtal om ersättning. 

I ett upprop vill en rad europeiska medieorganisationer och Microsoft även att EU ser till att techjättarna ersätter medier för användning av innehåll.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies