Gå direkt till textinnehållet

Extremhögersajt polisanmäls

Efter att ha listat 83 656 personer som dömts för olika brott polisanmäler Juridikfronten en extremhögersajt för grovt brott mot personuppgiftslagen.

Sajten har kommit över ett register som bygger på över 140 000 strafftidsbeslut mellan åren 2004-2004 som de skickat de vidare till extremhögersajten. Martin Tunström, som är ordförande för Juridikfronten, kallar det ett av de mest omfattande brotten mot personuppgiftslagen som förekommit. Tunström menar att det sannolikt kan röra sig om ”tusentals förtalsbrott på sajten”, skriver Juridikfronten

Strafftidsbeslut upprättas av kriminalvården när någon påbörjat avtjänande av ett fängelsestraff, så registret innefattar allt från livstidsdömda till personer som avtjänat några dagars omvandlat bötesstraff efter att ha begått trafikbrott.

”Registret är sökbart på födelsedatum och redovisar namn, målnummer, strafftid och nationalitet. Med nationalitet avses i registret den etniska indelning mellan ”svensk” och ”icke-svensk” som sajtinnehavaren gjort”, skriver Juridikfronten.

Annons Annons

Även sajtens överlämnandet av personuppgifterna omfattas av Juridikfrontens polisanmälan.

Fler avsnitt
Fler videos