Extra mycket stipendiepengar att söka

11 oktober, 2021

På grund av pandemin finns i år en miljon mer i stipendiepengar att söka hos Publicistklubben än vanligt. Ordföranden i Hiertanämnden Erik Fichtelius berättar vilka ansökningar som kan ha framgång.

Hiertanämnden är Publicistklubbens stipendieorgan. Varje år delar nämnden ut ett antal stipendier till svenska journalister; för merparten av stipendierna krävs medlemskap i Publicistklubben. Ansökningstiden är hela november månad.

I år finns omkring en miljon kronor mer än vanligt att dela ut. Det beror på covid-19, berättar Hiertanämndens ordförande Erik Fichtelius.

– Pandemin har gjort att omkring hälften av de som fått stipendium inte kunnat resa eller tvingats lämna tillbaka pengarna. Förra året delade vi dessutom inte ut allt vi hade kunnat göra.

Vilken typ av ansökningar vill ni helst se, om du får spåna fritt?
– Överraskande. Viktiga. Förkovrande. Som gör det möjligt att bli en bättre reporter, lära sig metoder och nya ämnen och språk. För både nykomlingen och det ärrade proffset.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies