Expressen skänker pengar till fängslade journalister

14 mars, 2012

SCHIBBYE / PERSSON Expressen skänker 50 000 kronor till den insamling för de fängslade svenska frilansjournalisterna Martin Schibbye och Johan Persson, som Svenska Journalistförbundet (SJF) och Reportrar utan gränser (RUG) håller i. Nu vill Thomas Mattsson, chefredaktör och ansvarig utgivare på Expressen, att fler medier agerar.

- Efter de senaste advokaträkningarna betalats behövs det ännu mer pengar för att verka för Martins och Johans frigivning. Därför hoppas jag att alla stora svenska medieföretag kan bidra, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i ett pressmeddelande.

Uppmanar att ställa upp
Nu uppmanar Thomas Mattsson de största tidningarna och etermedierna att ställa upp.

– Om bara Aftonbladet, Dagens Industri, Dagens Nyheter, Expressen, Göteborgs-Posten, Metro, Svenska Dagbladet och Sydsvenskan ställer upp får vi ihop 400 000 kronor. Med TV4, Sveriges Radio och Sveriges Television blir det hela 150 000 kronor till.

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Anwar ons, 2012-03-14 15:13
Tack Expressen !!! Stort Tack!!!
Inlagt av sara ons, 2012-03-14 17:33
Vad ska pengarna gå till?
SCHIBBYE / PERSSON

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies