Gå direkt till textinnehållet

”Ett moderniserat mediestöd vore på sin plats”

En vass valbevakning och ett moderniserat mediestöd vore på sin plats, tycker Yonna Waltersson, chefredaktör för Arbetet.

Vad händer medieåret 2022?
– För tidskriftssektorn blir ökade kostnader för tryck och distribution en stor och växande utmaning under 2022. Sker ingen förändring kommer vi tyvärr sannolikt tvingas se ett antal tidskrifter gå i graven.
    Den digitala omställningen fortsätter och förhoppningsvis ska vi också kunna se spännande digitala grepp för att nå läsarna på de plattformar de rör sig på. Jag tror på ökad konkurrens inom framför allt ljudformatet, där vi också kommer att få se spännande satsningar, bland annat inom fackförbundspressen.
… och om du får önska?
– Jag önskar mig en riktigt vass valbevakning med nya grepp och inslag som får läsarna och tittarna att känna sig insatta och informerande i valet 2022. På Arbetet kommer vi ta vårt ansvar för en riktigt vass valbevakning om de viktiga frågorna i arbetslivet.
   Förhoppningsvis väcks också en medvetenhet om att det finns en demokratisk fara i att det blir allt tuffare att komma ut med en tidskrift med rikstäckning och att nå målgrupper som annars i lägre utsträckning tar del av nyhetsjournalistik. Ett moderniserat mediestöd vore på sin plats.

Fler avsnitt
Fler videos