”Ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till”

21 augusti, 2014

FOTO: SVT Samtal med Helena Bengtsson, datajournalist på Sveriges Television, som har fått ett jobb på den brittiska tidningen The Guardian i London.

Vad ska du göra på The Guardian?
– Jag ska bli redaktör på deras datadesk och jobba med längre projekt som är mer undersökande och analytiska.

Hur fick du jobbet?
– Guardian rekryterade i början av sommaren Aron Pilhofer från New York Times. Det är han som varit med om att bygga upp all den coola interaktiva grafiken i tidningen. Nu vill Guardian bli ännu bättre på webben, därför rekryterade de Aron Pilhofer, och han i sin tur rekryterade mig.

Hur känner du honom?
– Vi som jobbar med datajournalistik är en liten grupp som känner varandra ganska väl. Jag var för några år sedan tjänstledig från SVT för att jobba för Center for Public Integrity i Washington. Han jobbade där samtidigt. Vi har hållit kontakten sedan dess.

Hur känns det att lämna SVT och flytta till London?
– Det ska bli spännande. Att jobba på The Guardian med Aron Pilhofer var ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Jag trivs på SVT så det var inte ett lätt beslut.

När börjar du på The Guardian?
– I mitten av oktober.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Samtal med

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies