Ett 20-tal tog avgångsvederlag på Aftonbladet

7 januari, 2015

I november erbjöd Aftonbladet en rad anställda att ta avgångsvederlag. Nu är det klart att cirka 20 journalister försvinner.

Som Journalisten tidigare berättat ska Aftonbladet spara 40 miljoner kronor och mellan 30-40 tjänster. I november kom också en rapport som slog fast att många anställda upplevde företagets organisation som rörig, med för många chefer och för lite eget ansvar. Totalt nappade ett 30-tal personer på erbjudandet om avgångsvederlag, varav cirka 20 stycken arbetar redaktionellt.

– Jag kan inte ge dig någon exakt siffra. Men i stort sett alla som sökte har beviljats, med några enskilda undantag, vilket betyder ungefär 20 stycken redaktionella tjänster. Men det är på alla nivåer, redigerare, reportrar och inte bara chefer, säger Niclas Vent, journalistklubbens ordförande.

Vad fick man för erbjudande?

– Allihopa fick uppsägningstiden plus tre månader, sen lyckades vi komma överens om ytterligare tre månader för några medarbetare på feature som hade fyllt 40 år, fortsätter Vent.

Hur ser nya organisationen ut? Hur många färre chefer får ni?

– Det är lite svårt att säga än så länge. Vi håller fortfarande på att förhandla och har inte kommit så pass långt att vi kan jämföra på det sättet, det beror också på vad som var en chef i gamla organisationen och i den nya. Man kommer arbeta på ett annat sätt framöver så det är svårt att jämföra än, säger Niclas Vent.

Hur går förhandlingarna?

– Det känns som vi har en del kvar att göra, så det är svårt att säga när vi blir klara.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies