Etiopisk journalist friges

9 februari, 2018

Journalisten Eskinder Nega finns bland de hundratals fångar i Etiopien som regeringen beslutat frige.

Han har suttit fängslad sedan 2011 efter att ha publicerat regimkritiska artiklar och uppmanat till respekt för yttrandefriheten. Vid rättegången 2012 dömdes han till 18 års fängelse för bland annat delaktighet i terroristorganisation och högförräderi.

”Amnesty har arbetat i många år för Eskinder Negas frigivning och har betraktat honom som en samvetsfånge. Han skulle aldrig ha fängslats överhuvudtaget – han dömdes bara på grund av sitt arbete som journalist, för att ha utövat sin rätt till yttrandefrihet”, kommenterar Ami Hedenborg, pressekreterare på Amnesty International i Sverige i ett pressmeddelande.  

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies