Gå direkt till textinnehållet

”Efter fem ska bli mer framåtlutat”

– Tanken är att Efter fem ska vara länken mellan Nyhetsmorgon och Nyheterna i TV4, säger Tilde de Paula Eby som ska leda TV4-satsningen på aktualitetsprogrammet Efter fem.

Det nya programmet ska sändas mellan 17 och 19 på vardagarna.

Tilde de Paula Eby har under 17 år varit med och programlett Nyhetsmorgon och tror att Efter fem kommer att bli mer nyhetsinriktat än Nyhetsmorgon.

– Vi kommer inte undan jämförelsen med Nyhetsmorgon, särskilt eftersom jag varit med där också, men det här ska bli ett mer framåtlutat program, inte ett soffprogram, även om vi kan köra in en soffa om det skulle passa någon gång.

– I Nyhetsmorgon blickar man framåt på vad som ska hända under dagen. I Efter fem kommer vi att ha de gäster som nyheterna handlat om under dagen. Jag tror att det kommer att kännas som en mix mellan Nyhetsmorgon och Nyheterna.

Programmet börjar sändas efter helgerna i januari och just nu sitter en liten grupp och planerar för fullt.

– Vi sitter och gör fiktiva scheman över vad vi hade sänt om det hade varit skarpt läge idag. Vi diskuterar bildspråket och bildproduktion, hur vi vill berätta och varför, vad vi kan ta med oss från andra och vad vi kan göra nytt.

Studion kommer att bli mer rörlig, och rekvisitan ska kunna anpassas efter vilka gäster som kommer att vara med i programmet.

Hon har ”taggat ner lite” med jobbet på Nyhetsmorgon och kommer förmodligen bara att sända på söndagar i oktober och november.

– Nu är det ju långt till sändningsstart och bara kul att sitta och ”torrköra”, säger Tilde de Paula Eby. I vår kommer hon även att leda Let's Dance i TV4.

Hur stor redaktionen blir är inte klart ännu.

– Rekryteringen har bara börjat. Men jag hoppas ju att den här satsningen ska behandlas som en stor nöjessatsning, att vi får så många kompetenta redaktörer som det behövs.

Fler avsnitt
Fler videos