Anders Lindberg. FOTO: Tor Johnsson

Döms efter upprepade hot mot Anders Lindberg

17 maj, 2021

En 48-årig man i Göteborg skickade mängder av dödshot till Aftonbladets Anders Lindberg. Nu döms han till villkorlig dom och dagsböter av tingsrätten.

Det är tredje gången någon döms för olaga hot mot Anders Lindberg, skriver Aftonbladet.

Det handlar om hotfulla Twitterinlägg som skickades framförallt på juldagen 2018. I ett av dem står det att en ”kula i huvudet är kärlek”, och ”din familj betalar såklart avgiften för kulan. God jul?”.

Det fanns även en bild på en skylt där det står ”jakt pågår”, med en inklippt bild av Lindberg.

Själv upplevde han hoten som de värsta han någonsin mottagit.

– Det var upprepade mordhot, med bilder av avrättningar. Man har klippt in bilder av mitt huvud, och skrivit väldigt explicita saker. Mitt intryck var att det rörde sig om en fullkomligt besatt person, säger Anders Lindberg till tidningen.

Påföljden blir villkorlig dom, 50 dagsböter à 50 kronor, och gärningsmannen ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till Anders Lindberg.

Lindberg upplever att det skett ”en stor och positiv förändring” i hur polisen bemöter den här sortens ärenden.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies