Dödshotad journalist
utvisas i morgon

27 mars, 2017

Sverige deporterar den dödshotade journalisten Wares Khan till Afghanistan i morgon tisdag.

Journalisten har tidigare berättat om utvisningsbeslutet, och Blankspot som har följt Wares Khans öde i en serie artiklar, publicerar i dag en längre intervju.

I morgon den 28 mars tvångsutvisas flera asylsökande till Afghanistan med ett chartrat flygplan. En av dem är Wares Khan som jobbat för afghansk TV och bevakat regeringen såväl som talibanerna, som riktat dödshot mot honom.

”Talibanerna har sett mina filmer. Jag beskriver i reportage hur de arbetar med att lura barn att bli självmordsbombare. I utbyte mot fickpengar och godis sätter de sprängämnen på barnen som fjärrutlöses”, berättar Wares Khan för Blankspot.

Taggar: Afghanistan

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies