Dagens Nyheters nya betalsajt dagensnyheter.se är nu igång.

DNs nya betalsajt igång - med vissa problem

28 mars, 2012

Dagens Nyheters nya betalsajt dagensnyheter.se körde igång i natt. Fast det dröjde ett tag innan Journalisten kunde logga in för att se den.

Nu är DNs nya betalsajt dagensnyheter.se i drift. Sajten innehåller hela papperstidningen, och är i första hand riktad till prenumeranter som vill ha tidningen digitalt också.

­– DN.se har 1,5 miljoner unika besökare, och den fungerar som en nyhetssajt. Men den innehåller ungefär bara 25 procent av allt som finns i papperstidningen. Det har kommit önskemål från prenumeranter om en digital version som är smidigare än en pdf-tidning. Det är för dem som vi i första hand har tagit fram dagensnyheter.se, säger Johan Othelius, marknads- och försäljningschef på Dagens Nyheter.

Fast det är inte gratis för de existerande papperstidningsprenumeranterna. 29 kronor extra i månaden måste man betala för den digitala tidningen.

Varför då?
– Vi har haft stora kostnader för att utveckla sajten under nio månader, och driften kostar också. Därför behöver vi ta ut en mindre summa från de prenumeranter som vill använda den, säger Johan Othelius.

För dem som redan har DNs digitala paket DN+ och läser tidningen i läsplatta blir det ingen extra kostnad. Däremot visar det sig vara problematiskt att komma åt sajten. När Journalisten försöker logga in på den nya sajten in via ett DN+-konto krävs vi på 29 kronor i månaden.

– De kunder som har DN+ via Itunes måste ta kontakt med kundtjänst. Vi vet inte vilka de är, eftersom det är Apple som har kunduppgifterna, säger Johan Othelius.

Är inte det ett problem?
– Jo, vi diskuterar saken med Apple.

Cirka 50 000 personer har laddat ner DN+-appen, de flesta av dem via Itunes.

Fast på kundtjänst har de ingen aning om detta när Journalisten ringer och frågar, utan hänvisar oss till den digitala supporten som efter 90 minuter ordnar så att vi kommer in på sajten.

Hur ser den ut då? Ja, startsidan måste vara en av de längsta i Sverige, och efter toppnyheterna radas rubrikerna i sjok. Se själv:

Det går inte att veta om en artikel är en notis eller en längre artikel förrän man klickat sig in på den. Prydligt, men långt från papperstidningens överblickbarhet.

Taggar: Dagens Nyheter

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies