DN vill utöka
bemanningen

8 september, 2017

FOTO: Tor Johnsson Dagens Nyheter vill i en ny miljonsatsning bland annat anställa fler politiska reportrar och utöka dygnet runt-bevakningen inför valåret. Beslut om satsningen ska tas av tidningens styrelse under hösten.

Planen presenterades under en intern DN-konferens i dag. Satsningen består av att fler journalister ska anställas, däribland fler politiska reportrar. En särskild del av satsningen går ut på att ”faktagranska nyheter och politiska utspel”, skriver Dagens Nyheter själva. Vidare ska en digital utveckling genomföras och bemanningen ska öka för att möjliggöra nyhetsrapportering dygnet runt. Extern rekrytering kommer att påbörjas inom kort, uppger tidningen.

”I en polariserad värld med falska nyheter och ett uppiskat samhällsklimat är vi övertygade om att kvalitet och seriös journalistik har en avgörande roll att spela. Den redaktionella resursförstärkning vi nu planerar för är den enskilt största som DN gjort sedan lanseringen av en särskild Stockholmsdel 2011” sade chefredaktören Peter Wolodarski till den egna tidningen.

Förslaget om satsningen ingår i företagsledningens förslag till budgeten för 2018. Beslut kommer att tas av DNs styrelse senare i höst.

Journalisten har tidigare skrivit om att DN utvidgar det så kallade riksnätverket och att de anställt 18 journalister under 2017.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Bosse fre, 2017-09-08 17:39
Heja DN! Tänk om fler tidningar förstod att satsa på kvalitet i stället för besparingar på redaktionerna. Som GP t.ex vars kvalitet varit ett sluttande plan de senaste tio åren.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies