DN rekryterar reportrar i norra Sverige

16 september, 2021

Dagens Nyheter planerar att anställa sex journalister med placering på flera orter i norra Sverige.

Efter att ha öppnat redaktioner i Göteborg och Malmö riktar DN nu blickarna norrut, och planerar att anställa sex journalister för att stärka bevakningen av norra Sverige.

DN har sedan tidigare frilansmedarbetare på flera orter, men nu inrättas fasta tjänster.

”Exakt var vi kommer att rekrytera och hur många det blir på varje plats är svårt att säga, det beror på var vi hittar den kompetens vi söker. Men Umeå och Luleå är naturligtvis två väldigt viktiga orter för oss att finnas i – och det finns fler”, säger Martin Jönsson, DNs redaktionella utvecklingschef till DN.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Anders T tors, 2021-09-16 21:55
Der här är förstås en glädjande nyhet! Göteborgssatsningen blev lyckad och tillför mycket läsning av intresse även för oss på annat håll och så blir det säkert också med en förstärkt norrlandsbevakning. I nästa skede tycker jag det även vore läge att vidga perspektiven på ledarplats: där tänks inte många tankar med bäring på livet utanför tullarna. Den som tar del av huvudstadstyckarkotteriernas uppfattning om Brommas framtid, exempelvis, får ju en helt skruvad bild av hur man ser på behovet av flygplatsen i landet Sverige år 2021.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies