FOTO: Tor Johnsson

DN och Di skrotar permitteringarna

14 maj, 2020

Coronakrisen Både Dagens Nyheter och Dagens Industri överger stödsystemet med korttidsarbete och återgår till heltidsarbete. Tidningarna kan inte hävda att de skadas av coronakrisen eftersom de slår upplagerekord. 

Bonnier berättar i sin egen tidning Dagens Media att journalisterna som i två månader har arbetat 80 procent med 96 procents lön ska återgå till heltidsarbete den 25 maj. 

Skälet är att DN går så bra att företaget inte kan utnyttja det statliga stödet, som förutsätter att företaget drabbas av coronakrisen. 

Bonnier News kommer alltså inte att ta emot något statligt permitteringsstöd för Dagens industris eller DN:s redaktioner.

Sedan DN låste upp sin sajt har 150 000 nya läsare registrerat sig. Omkring 20 000 av dessa har värvats som nya digitala prenumeranter, skriver Dagens Media.

I veckan slog också DI rekord med 111 000 prenumeranter.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Coronakrisen

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies