Gå direkt till textinnehållet

DN-förhandlingarna går centralt

Förhandlingarna om besparingar och omorganisation på Dagens Nyheter har avslutats i oenighet. De centrala parterna kommer att inleda förhandlingar den 18 september.

De segdragna och infekterade förhandlingarna på Dagens Nyheter, som Journalisten berättat om tidigare, har avslutats i oenighet. De centrala parterna, Journalistförbundet och Medieföretagen, har nu avsatt tre möten i september för att fortsätta förhandlingarna om omorganisationen på Dagens Nyheter.

Båda de lokala parterna har begärt central förhandling.

Det var i våras som DN inledde nedbemanning och omorganisation med målet att minska redaktionen med ett 50-tal medarbetare. 30 har accepterat att gå med avgångsvederlag, och enligt uppgifter till Journalisten kommer tio personer att sägas upp medan tolv personer ska tvångsomplaceras utanför huset för att ägna sig åt förberedelser inför DNs 150-årsjubileum 2014.

Annons Annons

Flera av journalisterna som Journalisten pratat med vittnar om att det finns många som mår dåligt och att det råder en tryckt stämning på redaktionen som följd av de planerade uppsägningarna, men också på grund av bristen på information. Bemanningsplanen var klar i somras men har fortfarande inte presenterats för medarbetarna.

Fler avsnitt
Fler videos