FOTO: Tor Johnsson

Detta får journalisterna
i julklapp

21 december, 2018

Spoiler alert Precis som tidigare år är det många av medieföretagen som skippar julklapparna och istället skänker pengar till välgörenhet.

Det gäller till exempel TV4 som liksom förra året skänker pengar till Unicef. Mittmedia skänker också pengar till välgörande ändamål istället för att dela ut julklappar, men vart pengarna ska gå i år är ännu inte beslutat.

Även Stampen fortsätter att skänka pengar istället för att dela ut julklappar.
 – Det blir en rejäl gåva till Bris. Och så har vi en julfest, säger HR-direktören Bengt Olsson.

Några medieföretag kombinerar julklappar och välgörenhet. Det gäller bland annat Egmont Publishing. De anställda får ett presentkort som de kan välja en produkt för, men förlaget skänker också cirka 1 500 julgåvor till utsatta barn och unga i Sverige.

Schibsted kombinerar också julklappar och välgörenhet:  ”Medarbetarna på Aftonbladet och SvD får välja en varsin julklapp från några olika alternativ och så skänker Schibsted en peng till Barncancerfonden”, mejlsvarar Ann Nilsson, Schibsted. 

NTM-koncernen skänker pengar till Erikshjälpen. 
– Vi har en policy som talar om hur mycket pengar som får användas för varje medarbetare. Sedan får cheferna bestämma om de köper julklappar, har en julfest eller gör något annat, säger Karin Wetterstrand, HR-chef.

SVT och SR blir det inga julklappar i år,  medarbetarna bjuds på fest vartannat år. TT delar inte heller ut några klappar, men har julfest. Journalistförbundet ger två biobiljetter, popcorn och läsk till de anställda.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies