Gå direkt till textinnehållet

Det här gäller för inställda Gräv

Inga pengar tillbaka, men möjlighet att överlåta Grävbiljetten till en kollega. Det gäller när årets Grävseminarium flyttas ett halvår fram i tiden.

Sent igår beslutade en enig styrelse för Föreningen Grävande journalister att ställa in Gräv i Borås den 20-21 mars på grund av coronarestriktionerna. Seminariet skjuts fram till 18-19 september i år.

Många som skulle ha deltagit undrar nu vad som gäller praktiskt och ekonomiskt. I ett antal frågor-och-svar på FGJ.se reder föreningen ut det.

I korthet gäller:

  • Det går inte att få pengarna tillbaka för betalda seminariebiljetter. Däremot går det att kostnadsfritt överlåta sin biljett till en annan person, genom att anmäla en namnändring.
  • Hotellens egna avbokningsregler gäller. Men FGJ vänder sig under torsdagen till samtliga hotell ”och ber om flexibilitet utifrån den exceptionella situationen”. I övrigt har FGJ dock begränsade möjligheter att påverka hotellen, skriver föreningen.
  • För resor till och från Borås är det likaså resebolagens regler som gäller.

FGJs ordförande Fouad Youcefi skriver idag på Twitter:

”Fullt med inställda konserter, konferenser, och annat, inklusive @Gravseminariet. Kommer @SJ_AB erbjuda människor att boka om sina tåg?”

FGJs årsmöte kommer att hållas som planerat i Borås 20 mars, eftersom det enligt stadgarna måste hållas senast under april. Samtidigt planeras ett extra årsmöte i september, eftersom föreningen räknar med få deltagare i mars.

Fler avsnitt
Fler videos