FOTO: Tor Johnsson

Det här gäller för inställda Gräv

12 mars, 2020

Gräv 2020 Inga pengar tillbaka, men möjlighet att överlåta Grävbiljetten till en kollega. Det gäller när årets Grävseminarium flyttas ett halvår fram i tiden.

Sent igår beslutade en enig styrelse för Föreningen Grävande journalister att ställa in Gräv i Borås den 20-21 mars på grund av coronarestriktionerna. Seminariet skjuts fram till 18-19 september i år.

Många som skulle ha deltagit undrar nu vad som gäller praktiskt och ekonomiskt. I ett antal frågor-och-svar på FGJ.se reder föreningen ut det.

I korthet gäller:

  • Det går inte att få pengarna tillbaka för betalda seminariebiljetter. Däremot går det att kostnadsfritt överlåta sin biljett till en annan person, genom att anmäla en namnändring.
  • Hotellens egna avbokningsregler gäller. Men FGJ vänder sig under torsdagen till samtliga hotell ”och ber om flexibilitet utifrån den exceptionella situationen”. I övrigt har FGJ dock begränsade möjligheter att påverka hotellen, skriver föreningen.
  • För resor till och från Borås är det likaså resebolagens regler som gäller.

FGJs ordförande Fouad Youcefi skriver idag på Twitter:

”Fullt med inställda konserter, konferenser, och annat, inklusive @Gravseminariet. Kommer @SJ_AB erbjuda människor att boka om sina tåg?”

FGJs årsmöte kommer att hållas som planerat i Borås 20 mars, eftersom det enligt stadgarna måste hållas senast under april. Samtidigt planeras ett extra årsmöte i september, eftersom föreningen räknar med få deltagare i mars.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Gräv 2020

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies