Gå direkt till textinnehållet

Deadline-grundaren träffade ministern

I dag var initiativtagaren till #deadline, journalisten Johanna Lindqvist, inbjuden till ett dialogmöte hos jämställdhetsminister Åsa Regnér. UPPDATERAD

Talespersoner för inte mindre än 21 olika upprop inom Metoo fanns på plats på Rosenbad under eftermiddagen. Åsa Regnér hade bjudit in initiativtagarna för en diskussion om hur Metoo-rörelsen kan tas vidare.

Johanna Lindqvist berättade innan mötet att hon hoppades att det ska resultera i konkreta förslag på åtgärder som sedan blir verklighet:

– Att våra arbetsplatser ska bli fria från sexism, trakasserier och övergrepp. Det är en arena i samhället. Problemet finns överallt, men vi måste börja någonstans. Jag kommer att ta upp just arbetsplatsproblemet och även den förhoppning vi har till jämställdhetsmyndigheten som ska sättas i verket 2018. Att den kan vara en kontrollerande instans för att jämställdhetsarbete utförs på arbetsplatser.

Annons Annons

Johanna Lindqvist och Emma Lindqvist lämnar nu rollen som administratörer i Facebookgruppen Deadline. Gruppen lever dock vidare.

Fler avsnitt
Fler videos