De vann Stora journalistpriset

18 november, 2004

Kerstin Brunnberg, Susen Schultz, Katarina Karlsson och gänget bakom CP-magasinet. Där har ni årets vinnare av Stora journalispriset.

Kerstin Brunnberg, Susen Schultz, Katarina Karlsson och gänget bakom CP-magasinet. Där har ni årets vinnare av Stora journalispriset.

Inför 200 inbjudna gäster delades Stora journalistpriset ut i fyra kategorier på Operaterrassen i Stockholm på torsdagkvällen.

* Lukas Bonniers Stora journalistpris, för en långvarig journalistisk insats, gick i år till Sveriges Radios programdirektör Kerstin Brunnberg, för att hon under lång tid förnyat journalistiken inom olika delar av Sveriges Radio.

* Priset för årets avslöjande delades ut till Katarina Karlsson, Norrbottens-Kuriren för artiklarna om slavkontrakt på SSAB, ”en serie avslöjande och väl genomarbetade artiklar som blottlagt hur slovakiska arbetare utnyttjades till låga löner under livsfarliga arbetsförhållanden på svenska SSAB”.

* Priset som årets berättare gick till Susen Schultz, Svenska Dagbladet, för ”sin genomarbetade nyhets- och featuregrafik av hög journalistisk kvalitet, som kontinuerligt utvecklas och fördjupas i ett avancerat nyhetsberättande”.

* Till årets förnyare utsågs Marcos Hellberg, Jonas Franksson och Olle Palmlöf, Sveriges Television Väst, för CP-magasinet. ”Med humor, värme och utan omskrivningar skildrar CP-magasinet på ett nyskapande sätt livet för en utsatt grupp på dess egna villkor”, löd motiveringen.

mj@journalisten.se

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies