De rättslösa visas på SVT

28 september, 2021

Cissi Wallin och Maria Svelands metoo-film visas på SVT. Den kom till sedan flera kända män fått uttala sig i medier om hur det var att bli anmälda och utpekade.

Våren 2021 startade journalisterna och aktivisterna Maria Sveland och Cissi Wallin en crowdfunding-kampanj för att i en film ge röst åt några av de kvinnor som upplever att de själva fått betala priset för övergreppen.  

Nu har SVT köpt visningsrätt av filmen, skriver SVT i ett pressmeddelande.

– Det är en intressant film som pekar på problem värda en större diskussion. Ett av SVTs uppdrag är att stimulera till debatt och den här filmen i sig själv, och de frågeställningar den lyfter, är angelägna bidrag i den pågående samhällsdebatten om metoo-rörelsen och dess efterdyningar, säger Axel Arnö, programchef för Dokumentär och Vetenskap på SVT, i en kommentar.

I filmen medverkar bland annat några kvinnor som alla utsatts för olika former av sexuella övergrepp och som nu kämpar med psykologiska, existentiella och materiella konsekvenser som följd.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies