Gå direkt till textinnehållet

Dawit-julkorten överlämnade till ambassaden

I dag har julkorten till Dawit Isaak, med hälsningar från 16 chefredaktörer och publicister, lämnats över på den eritreanska ambassaden. Förhoppningen är att hälsningarna ska nå hela vägen fram.

Journalisten skrev i torsdags om julkorten som nu alltså har lämnats över till den erirteanske ambassadören. Helena Giertta berättar att de i lugn och ro kunde lämna över allt inne på ambassaden. 

– Vi överlämnar med förhoppning om att ambassadören ska se till att de här julhälsningarna kommer fram till Dawit Isaak i fängelset. Bara tanken att de här hälsningarna kommer att hamna hos Dawit gör att man får en varm känsla i hjärtat. Då kanske han får svart på vitt att vi tänker på honom och står bakom honom här i Sverige, säger Helena Giertta.

Lovade ambassaden något?
– Personal tog emot oss och lovade att de skulle lämnas över till ambassadören. I brevet till ambassadören ber vi honom lämna hälsningarna vidare till Dawit Isaak, säger Helena Giertta. 

Annons Annons

Kurdo Baksi är tacksam över alla publicister som på kort varsel tog sig tid att skriva egna hälsningar. Bland dessa finns bland andra Helena Giertta, SVTs VD Hanna Stjärne, Sveriges Radios VD Cilla Benkö, Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén, Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski och Svenska Dagbladets chefredaktör Fredric Karén.

– Jag har tidigare varit tveksam om sådant här kommer fram, men efter i dag måste jag säga att jag tror det, säger Kurdo Baksi.

Fler avsnitt
Fler videos