Gå direkt till textinnehållet

”Dawit Isaak och Gui Minhai får komma hem”

Johan Taubert, förlagsdirektör för Egmont, har många önskningar. En av dem är att Dawit Isaak och Gui Minhai får komma hem.

Vad händer medieåret 2021?
– Vi kommer att få se allt fler exempel på olika typer av samarbeten inom en rad olika områden, inom och mellan olika mediekoncerner, redaktionella samarbeten mellan olika redaktioner, samarbeten mellan redaktionella varumärken och kommersiella partners. Samarbeten mellan redaktioner och läsare. Samarbeten mellan olika intresseorganisationer, både de inom och de vid sidan av me-
diebranschen.

… och om du får önska?
– Jag hoppas att vi i Sverige och världen får se en ökad förståelse för hur avgörande det är för en demokratis välmående att det finns en fri journalistik och en rik och blomstrande mediemångfald. Och att politiska beslut i frågor som exempelvis rör hot och hat mot journalister, Postnords varannandagsutdelning, returpappershantering, nätjättarnas beskattning, public service, källkritik och medielogik i skolundervisningen, fattas utifrån denna förståelse. Och att Dawit Isaak och Gui Minhai får komma hem.

Fler avsnitt
Fler videos