Danny Fenster har släppts

16 november, 2021

FOTO: Frontier Myanmar Den amerikanska journalisten Danny Fenster har släppts från fängelse i Myanmar, rapporterar internationella medier.

Danny Fenster, chefredaktör för det oberoende affärs- och nyhetsmagasinet Frontier Myanmar, greps i maj på Rangoons internationella flygplats. Så sent som förra veckan dömdes han till elva års fängelse av regimen i Myanmar, bland annat för att ha ”uppmuntrat till oliktänkande mot militären”.

USA har legat på för att Myanmar ska släppa Fenster, och på måndagen gav ansträngningarna resultat när USAs tidigare FN-ambassadör Bill Richardson meddelade att journalisten försatts på fri fot.

Militärjuntan i Myanmar skrev i ett uttalande att han släppts ”av humanitära skäl”, rapporterar Le Monde.

Fenster och förhandlaren Richardson väntas landa i USA det närmaste dygnet, efter att ha rest via Quatar.

 

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies