Gå direkt till textinnehållet

Dagstidningarna fortsätter tappa läsare

Orvestos senaste räckviddsundersökning visar inga muntra siffror för dagspressen. Dagens Industri, Göteborgs-Posten, Aftonbladet och Expressen/GT/Kvällsposten tappar över tio procent i räckvidd.

Dagens Industri har en förändring på minus 10 procent jämfört med samma period i fjol. Undersökningen, som genomfördes under perioden 1 maj till 31 augusti i år, visar också att Göteborgs-Posten tappat strax över 10 procent på vardagar och drygt 8 procent på söndagar. Aftonbladet visar också minussiffror (strax över 9 procent på vardagar och 10,7 på söndagar) liksom Expressen/GT/Kvällsposten (10,7 på vardagar och 8,6 procent på söndagar).

Dagens Nyheter har ett tapp på nära 6 procent på vardagar och 3,3 på söndagar. Sydsvenskans minskning av räckvidden är 9,7 på vardagar och 7,8 på söndagar.

Svenska Dagbladet Näringsliv minskar stort, 24 procent, i räckvidd. Men enligt informationschefen Björn Hygstedt beror det på ett mättekniskt misstag: "I den senaste mätningen, som just blivit offentlig, har TNS-Sifo tagit bort mätningen av SvD Näringsliv som en del av SvD och enbart mätt den som en egen titel bland övriga storstadstidningar. Detta är ett mättekniskt misstag och därför är räckviddstalen för SvD Näringsliv inte på något sätt jämförbara med de tidigare redovisade", skriver han i ett pressmeddelande.

Även TNS Sifo flaggar i sin rapport för att det inte går att jämföra räckvidden med föregående mätning: "Observera att SvD Näringslivs räckvidd inte är jämförbar med föregående mätning på grund av förändrat sätt att mäta titeln".

Svenska Dagbladet tappar 7,8 procent på vardagar och drygt 8 procent på söndagar jämfört med samma period i fjol.

Fler avsnitt
Fler videos