Dagens Nyheter till attack mot Dagens Samhälle

31 maj, 2012

Dagens Nyheters tidningschef Gunilla Herlitz går till frontalangrepp mot Dagens Samhälle. ”PR-konsulter styr över DS redaktion”, skriver hon i en debattartikel i DS.

I en stort uppslagen debattartikel över tre sidor i Dagens Samhälle går DNs tidningschef Gunilla Herlitz och DNs redaktionschef Åsa Tillberg till hårt angrepp mot Dagens Samhälle. Artikeln finns också på DS sajt, du kan läsa den här.

DS har granskat DNs granskning av Caremaaffären i en serie artiklar, och DS chefredaktör Mats Edman har riktat hård kritik mot DNs bevakning.

Nu replikerar Gunilla Herlitz och anklagar DS redaktion för att vara styrd av PR-konsulter. Bland annat skriver hon så här: ”Den kanske tyngste PR-konsulten som anlitades av Carema när företaget var föremål för DNs granskning, var moderaten Henry Sténson som i våras utsågs till ordförande för Dagens Samhälle. Strax därefter inledde tidningen sin granskning av DNs granskning av Carema.”

Mats Edman svarar direkt i debattartikeln att Sténson aldrig haft ”ett sådant inflytande på publicistiska beslut”.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies