Gå direkt till textinnehållet

”Coronachattarna är Årets flipp”

Negra Efendic, reporter på Svenska Dagbladet, tycker att alla coronachattar i medierna har varit intressanta att följa, särskilt Nivette Dawods chatt på Aftonbladet.se.

Årets scoop: Hålet i Estonias skrov.
Årets journalist: Det är jättesvårt att säga. Så många kollegor har gjort ett fantastiskt jobb, inte minst med coronabevakningen.
Årets flopp: Att kompetens fortfarande används som en förklaring till bristen på mångfald på redaktionerna.
Årets flipp: Alla coronachattar där läsarna fick ställa frågor och duktiga journalister tog reda på svaret snabbt. Aftonbladets Nivette Dawod är en av de som lyckades få en nära relation till sin publik, det var mycket intressant att följa.
Årets drev: Mot mediernas pandemibevakning. Jag tänker särskilt på Björn Olsens slutsats i hans sommarprat att “… många media har varit trogna proselyter i sekten kring den svenska strategin”. Hårda ord, minst sagt.
Årets mediehändelse: Corona, som tvingat oss att ställa om samtidigt som läsarnas intresse varit enormt.
Årets citat: “I can’t breathe.” George Floyd upprepar meningen 20 gånger innan han dör under en polismans knä i Minneapolis i maj.
Sämst med pandemin: Att min kollega Tomas Oneborg blev smittad och dog. Det har inte gått en dag sedan vi fick beskedet utan att jag tänkt på honom.

Fler avsnitt
Fler videos