CNN startar redaktion i Taiwan

30 september, 2022

Amerikanska CNN öppnar filial i Taipei där korrespondenten Will Ripley placeras.

CNN-korrespondenten Will Ripley har jobbat från Taiwan i över ett år och rapporterat om de ökande spänningarna med Kina, som fått medier att lämna landet. Nu står det alltså klart att CNN satsar pemanent på bevakning i Taiwan.

”När världsordningen nu förändras ser vi den allt ökande betydelsen som Taiwan har för den geopolitiska utvecklingen”, säger CNN-chefen Ellana Lee i en artikel.

Enligt den svenska nyhetstjänsten Kinamedia finns det nu över 130 utländska journalister i landet, jämfört med 100 för bara två år sedan.

Taipei blir CNNs åttonde filial i Asien, där man tidigare finns stationerade i Peking, Bangkok, Hongkong, Islamabad, New Delhi, Seoul och Tokyo.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies