Claes de Faire: ”Det ska bli skönt att komma bort från snuttifieringen”

1 juni, 2021

Samtal med Claes de Faire är en av fyra programledare för direktsända Järvaveckan live, som rullar dygnet runt i fem dagar. ”Jag tror att det kommer att ge en bra känsla om hur valrörelsen blir”, säger han.

Pandemin påverkar även årets upplaga av politikerveckan i Järva. Den här gången blir evenemanget inte inställt, men i stället för en mötesplats för 50 000 personer på Spånga IP blir det en fem dagar lång direktsändning, från onsdag till söndag.

Fyra programledare byter av varandra från morgon till sen kväll, och på nätterna sänds programmet Kulturnatt med en konstnär som framställer ett verk – ”slow tv”, konstaterar Claes de Faire som är en av programledarna.

– Under dagarna blir det ett späckat program som inte bara kommer att handla om Järvaområdet, utan också andra utanförskapsområden i Sverige. Det kommer att bli utfrågningar, debatter och analyser och vi kommer att prata om konkreta lösningar på problem, och vi ska prata länge. Det ska bli skönt att komma bort från den allmänna snuttifieringen i medierna. Jag tror att det kommer att ge en bra känsla om hur valrörelsen blir, säger Claes de Faire.

Vad ser du mest fram emot?
– Partiledarnas medverkan förstås. Men också möten med personer som man normalt inte ser i medieflödet. När utsatta områden förekommer i medier handlar det ofta om våld och kriminalitet, inte om det entreprenörskap som finns där.

Järvaveckan live, som programmet heter, kommer att sändas online från en tillfällig studio i en lokal vid Rinkeby torg. Övriga programledare är Kakan Hermansson, Martin Mutumba och Segal Mohamed.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Samtal med

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies